onze expertises
Subsidie en fiscale aftrek bij rijksmonumenten

Alle kennis is in huis over alle regelingen rondom rijksmonumenten

Subsidie en fiscale aftrek bij rijksmonumenten
Wil je onderhoud laten uitvoeren aan een rijksmonument? Dan kom je voor verschillende regelingen in aanmerking. Zo mag je de onderhoudskosten aftrekken van je inkomen, maar alleen als het pand voldoet aan bepaalde voorwaarden. Wij hebben brede kennis in huis over alle regelingen rondom rijksmonumenten en kunnen jou bij dit traject begeleiden. Zo kunnen we een onderhoudsplan met bouwtekeningen en een begroting opstellen en zorgen we ervoor dat de fiscale aftrek zo maximaal mogelijk wordt.

Arco Architecten kan ook helpen bij de aanvraag van een laagrentende lening, die door Het Restauratiefonds worden verleend voor de restauratie van woningen die onder monumenten vallen. De lening kan gecombineerd worden met de fiscale aftrek. Is jouw rijksmonument geen woning, maar bijvoorbeeld een boerderij, kerkgebouw, landhuis of molen? Dan kom je in aanmerking voor subsidie in het kader van het Besluit Rijkssubsidiering Instandhouding Monumenten (BRIM). Er is wel een voorwaarde verbonden aan de subsidie. Je moet een periodiek instandhoudingsplan (PIP) hebben. Arco Architecten kan deze, net als de subsidieaanvraag, voor jou indienen.

Dus: heb je plannen om een pand te restaureren? Wij zetten onze specialisten graag voor je in om een uitgebreid advies te geven over alle financiële mogelijkheden en voordelen.

Landgoed te Linschoten
bekijk project
Benieuwd naar
de mogelijkheden?
Neem dan persoonlijk contact op met één van onze experts. Of bekijk onze projecten in de verschillende branches.
onze projecten bekijk onze contactgegevens