2020
De Wig Aerdenhout
Aerdenhout
Restauratie & Herbestemming

Statige villa terug naar de oorsprong

In de villawijk Bentveld te Aerdenhout staat een statige villa genaamd ‘de Wig’ gebouwd in 1914 naar ontwerp van Jacobus de Lugt. De naam van de villa ontleent zich aan de ligging van de woning. Het perceel drijft als het ware een wig in de weg, waardoor deze zich splitst in twee wegen. Een van de karakteristieke kenmerken van het pand bestaan uit de Oosterse/Moorse invloeden, die terug te zien zijn in de tegeltableaus en in een hoge ranke glas in lood partij in de centrale hal.

De villa is in de loop der jaren op meerdere vlakken aangepast. In grote delen van het interieur waren onder andere de oorspronkelijke plafonds aangetast of weg getimmerd. Van het oorspronkelijke kleurgebruik was bijna niets meer zichtbaar. Door middel van kleur historisch onderzoek is er duidelijk geworden welke afwerkingen en kleur, er oorspronkelijk aanwezig waren. Onder begeleiding van Arco Architecten is hierbij de villa gerenoveerd, verduurzaamd en voorzien van een nieuwe moderne glazen tuinkamer aan de achterzijde van de woning.

Meer weten
over dit project?
Neem dan persoonlijk contact op met één van onze experts. Zij nemen je graag mee in de verschillende mogelijkheden rondom het realiseren van renovatieprojecten.