nieuws
Blijf op de hoogte van
ons laatste nieuws
10 oktober 2022
Van nachtmerrie naar nieuw droomhuis
Van nachtmerrie naar nieuw droomhuis
lees meer
7 februari 2022
Arco Architecten blaast Rotterdams restaurant nieuw leven in
‘Het restaurant dat hier stond was heel gedateerd, een beetje een bruine kroeg’, vertelt architect Chris van Heeswijk. ‘De ondernemer wilde een compleet nieuwe uitstraling. We hebben op basis van de oude fundering een nieuw pand ontworpen. Het wordt veel opener en levendiger.’
lees meer
3 februari 2022
Arco Architecten zoekt een ambitieuze assistent projectleider
lees meer
31 januari 2022
Restauratie Hofstede Batestein
Menig Woerdenaar herkent dit recente restauratieproject van Arco Architecten meteen: Hofstede Batestein in het Bredius-park in Woerden. De boerderij, die in 2008 compleet verwoest werd door een brand en vervolgens jarenlang leegstond, maakt al sinds 1852 deel uit van het populaire wandelgebied vlak bij de stad. Inmiddels is er onder begeleiding van Arco Architecten dan eindelijk gestart met de restauratie van dit bijzondere rijksmonument. We spreken architect Jan Kwakernaak over de uitdagingen van dit project en de passie voor het vak.
lees meer
28 oktober 2021
Wij houden van de uitdaging van een ingewikkelde puzzel
Ieder kwartaal presenteert Arco Architecten een prachtig project in OnderNamen. Soms gaat het om de realisatie van een enkele woning, een andere keer juist om een enorm monumentaal zorgcomplex. Wij gingen in gesprek met eigenaar Jan Kwakernaak om te praten over de verbindende factor van al deze projecten.
lees meer
15 juli 2021
Een jarenlange, persoonlijke samenwerking
Nog een paar weken en dan mag hij met pensioen: Mart van Kats van Arco Architecten. Samen met George Terberg van Royal Terberg Group blikt hij terug op een jarenlange succesvolle samenwerking. Een samenwerking waarin Mart vele projecten voor Terberg Group mocht begeleiden.
lees meer
13 april 2021
Breeduit wonen
Langs één van de toegangswegen naar Oudewater wordt momenteel volop gebouwd aan een nieuwe, vrijstaande particuliere woning. Het huis staat op een bijzonder breed en ondiep perceel. Chris van Heeswijk van Arco Architecten ontwierp de woning, die volop gericht is op het prachtige, weidse uitzicht over de landerijen.
lees meer
8 april 2021
Nieuwe locatie YellowBellies
In Oudewater huist de eerste en enige buitenspeelse kinderopvang van Nederland: YellowBellies. Het bedrijf bevordert een gezonde leefstijl voor kinderen, door actief bewegen te stimuleren. Onlangs kreeg YellowBellies de kans om de oude sportkantine van voetbalvereniging OVS te kopen. Samen met Arco Architecten bouwen zij het nu om tot een sportieve opvanglocatie voor kinderen van nul tot zeven jaar.
lees meer
20 juli 2020
Jan Kwakernaak ontwierp zijn eigen huis
Jan Kwakernaak ontwierp zijn eigen huis, een energie neutrale schuurwoning met een constructie van eikenhouten balken. Naast de woning een vrijstaande berging met een dak vol zonnepanelen. Het huis wordt verwarmd of gekoeld dmv een aardwarmtepomp en er is een eigen mini zuivering aangelegd omdat de woning te ver van de openbare weg af ligt om aangesloten te kunnen worden op het riool. Dit alles was genoeg reden voor het complete college van B&W van de gemeente Oudewater om een werkbezoek te brengen. Zij vertrokken zeer enthousiast, wij zijn vooral trots op het resultaat!
lees meer