onze expertises
Toetsing
bouwbesluit

Toetsing bouwbesluit

Bij het maken van bouw- over verbouwplannen, zijn er verschillende wetten en regels waar je rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de veiligheid van de bouwwerkzaamheden gewaarborgd zijn. Waar je precies aan moet voldoen, staat beschreven in het bouwbesluit, waarvan in 2012 de meest recente versie in de Nederlandse is opgenomen. Door middel van een aantal voorschriften wordt de garantie gegeven dat alle werkzaamheden goed worden uitgevoerd en dat de mensen die erbij betrokken zijn, veilig hun werk kunnen doen en op een verantwoorde manier gebruik kunnen maken van het gebouw.

Het gaat bij het bouwbesluit om de veiligheid van het bouwwerk, de gezondheid van de gebruiker ervan, bruikbaarheid en energiezuinigheid. Als het ontwerp aan de voorschriften op deze vlakken voldoet, mag je gaan bouwen of verbouwen.

De normen en richtlijnen van het bouwbesluit zijn veelomvattend en worden regelmatig aangepast. We kunnen ons voorstellen dat je die informatie zelf niet allemaal voorhanden hebt. Arco Architecten is altijd op de hoogte van de actuele stand van zaken en onze specialisten worden regelmatig bijgeschoold over de nieuwste regelgevingen. Je kunt er op rekenen gaan dat wij jouw bouwplannen op de juiste en meest uitgebreide manier toetsen aan het bouwbesluit, zodat je met een gerust hart aan het project kunt beginnen.

bekijk ook onze expertise ontwerp
Benieuwd naar
de mogelijkheden?
Neem dan persoonlijk contact op met één van onze experts. Of bekijk onze projecten in de verschillende branches.
onze projecten bekijk onze contactgegevens