2020
Transformatie kinderopvang
Oudewater
Verbouw Zorg

Een nieuwe toekomst voor een oud pand

Wat begon als een verbouwing van een oud voetbalclubhuis, is gaandeweg uitgegroeid tot een wat groter project, aldus opdrachtgever Danny Muijs van Buitenspeelse opvang de Yellowbellies: We kwamen er in het ontwerpproces achter dat we best veel concessies moesten doen in onze wensen. Wat we wilden, kon simpelweg niet in de beschikbare ruimte. Daarom hebben we halverwege het proces besloten om met een schone lei te beginnen en andersom te gaan denken. We hebben toen al onze wensen op een rij gezet en zijn vanuit daar gaan kijken hoe we dat in dit pand konden realiseren.

‘Eén van de wensen was een sportzaal,’ vertelt architect Guido Meeuwissen. ‘Dan heb je hoogte nodig, dus al snel zagen we dat een verhoging van het pand onvermijdelijk was. Daar hebben we vervolgens handig gebruik van gemaakt door een verdieping toe te voegen en de kantoren er ook te vestigen.

Door de uitbouw en de optopping konden we goede isolatie toepassen en een houten gevel creëren. Een duurzaam materiaal met natuurlijke uitstraling. Verder wekken we energie op met zonnepanelen en is een slim verwarmingssysteem toegepast. En het meest duurzame is natuurlijk dat we een oud pand een nieuwe toekomst hebben kunnen geven.’

Meer weten
over dit project?
Neem dan persoonlijk contact op met één van onze experts. Zij nemen je graag mee in de verschillende mogelijkheden rondom het realiseren van dit soort projecten.
Bel ons direct Bekijk onze contactgegevens