2020
Energie neutrale schuurwoning
Papekop
Woningbouw

De contour van een van deze schuren is nog steeds leesbaar in het landschap.

Op een voormalig agrarisch perceel is aan de rand van Papekop is een nieuwe energie neutrale schuurwoning gerealiseerd.  Ter plaatse van het kavel stonden een aantal agrarische schuren. Middels de ‘ruimte voor ruimte regeling’ is door het slopen van deze schuren werd het mogelijk een woning te bouwen. De contour van een van deze schuren is nog steeds leesbaar in het landschap. De contour van deze schuur is af te lezen als vijver en ecologische mini zuivering voor de woning.

Verder is er voor gekozen om de woning sterk te oriënteren op het prachtige weidse landschap door het gebruik van grote glasvlakken. Het dakvlak met dakpannen loopt aan een zijde door in de gevel zodat het contrast tussen gesloten en open extra wordt geaccentueerd.

De schuurwoning wordt constructief gedragen door een massieve eiken houten spantconstructie. Deze spantconstructie is zowel binnen als buiten zichtbaar zodat de overgangen tussen binnen en buiten vervagen.

Meer weten
over dit project?
Neem dan persoonlijk contact op met één van onze experts. Zij nemen je graag mee in de verschillende mogelijkheden rondom het realiseren van renovatieprojecten.