2020
Woonzorg Veld-Zicht
Hekendorp
Verbouw Zorg

De hedendaagse boerderij met aandacht voor de maatschappij.

Een melkveebedrijf, een kinderdagverblijf en een woonzorglocatie voor ouderen. Dat is een niet zo gebruikelijke combinatie. Toch bevinden alle drie zich op het terrein van de familie Blom in Hekendorp. Arco Architecten werd gevraagd om naast het bestaande melkveebedrijf en het kinderdagverblijf, een nieuwe woonzorglocatie genaamd Woonzorg Veld-Zicht te ontwerpen.

Ter plaatse van de voormalige veestal werd bovenop de oude mestkelder, een nieuw en energie neutraal zorggebouw gerealiseerd. Het zorggebouw is qua architectuur passend gemaakt in het bestaande boerderij ensemble. Het gebouw is als een landelijke schuur ontworpen met warme en sobere materialen. Zandkleurig metselwerk wordt afgewisseld met accent vlakken in verticale houten delen. Verder is het daklandschap met aandacht ontworpen. De dakramen zijn afgestemd op de profielen van de sandwich dakplaten. Een voorbeeld van een goede uitwerking van schets tot uitvoering.

Hieronder een video met een interieur en exterieur impressie van de woonzorg locatie.

Meer weten
over dit project?
Neem dan persoonlijk contact op met één van onze experts. Zij nemen je graag mee in de verschillende mogelijkheden rondom het realiseren van dit soort projecten.
Bel ons direct Bekijk onze contactgegevens