Nieuws
Grote dank!

ARCO, met name Jan Kwakernaak, kwam op mijn pad tijdens de oriëntatie periode in 2009 voor het opzetten van een kleinschalig wooninitiatief voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking, later genoemd: De Parel van Oudewater. Arco had al veel ervaring met zorg gerelateerde woonvoorzieningen en dat was de reden om het contact te leggen, buiten het feit dat ik er groot voorstander van ben om zoveel mogelijk met lokale partijen te werken. Wat overigens ook voor Arco geldt. Er zijn vele uren overleg en afwegen van mogelijkheden en locaties vooraf gegaan aan het moment dat er daadwerkelijk gebouwd werd. Diverse locaties zijn besproken en bekeken maar uiteindelijk wisten we in 2014 dat het de Hekendorpse Buurt 65 te Hekendop zou worden.

Toen kon het echte tekenwerk beginnen; Eigenlijk stond er aan (bij)gebouwen niets van waarde en was de oude boerderij totaal uitgeleefd, maar deze is wel volledig
gerenoveerd en bewaard gebleven. Feitelijk was de 1e opzet gelijk al een schot in de roos; we konden ons helemaal vinden in de uitstraling en opzet van de diverse gebouwen. Jan moest wel even wennen aan mijn PvE, zo wilde ik extra grote appartementen voor de bewoners, voorzien van eigen slaapkamer, eigen badkamer en privé-terras. In mei 2017 was de Parel van Oudewater gereed en zijn de bewoners en het zorgechtpaar gestart met wonen. Het resultaat is prachtig geworden en wij krijgen nog bijna dagelijks veel complimenten over de schoonheid van het geheel en dat is iets waar alle betrokkenen supertrots op mogen zijn. Grote dank hiervoor o.a. aan het team van Arco Architecten!!

Ik wens jullie allen nog heel veel fijne jaren toe, met mooie projecten, visitekaartjes voor het leven.

Heel hartelijk dank voor alles.

Astrid Snel-Zijerveld – Stichting de Parel van Oudewater

Meer
nieuws