2021
Minimalistische woning
Oudewater
Woningbouw

De trap naar de eerste verdieping is zo geplaatst dat je direct contact heb met het landschap wanneer men in de ochtend van de trap afloopt.

De wensen van de klant waren duidelijk. Een moderne minimalistische woning met inpandige garage, één grote leefruimte en een bad- en slaapkamer op de eerste verdieping. Op het kavel stond al een woning, maar die was te klein en viel niet aan te passen naar de wensen van de klant. Daarom hebben we een volledige nieuwbouw gerealiseerd op de plek van de oude woning. De ontwerp uitdaging had betrekking tot het straatbeeld. De naast gelegen woningen in dit gedeelte van de Utrechtsestraatweg hebben voornamelijk een kleinschalig traditioneel karakter. Om te zorgen dat de nieuwe woning niet uit de toon valt qua schaal maar om alsnog ruimte te realiseren is de gevel opgedeeld in een compositie van verschillende vlakken. Van buiten lijkt het op een woning met aanbouw, plus een ommuurd terras. Van binnen vormen het hoofdgebouw en aanbouw echter één grote woonkamer met keuken. Dat geeft een groots en ruimtelijk woongevoel, terwijl van buitenaf het karakteristieke straatbeeld door de driedeling niet verloren gaat.

Uniek aan deze locatie is natuurlijk het prachtige uitzicht. Waar de voorzijde van de woning een vrij gesloten gevel heeft, in verband met de provinciale weg, bestaat de achterzijde uit een glazen pui, die volop de mogelijkheid biedt om van het weidse landschap te genieten. Ook op de slaapkamer boven wordt er gebruikgemaakt van het uitzicht. Een speciaal geknikt raam, dat doorloopt van het schuine dak in de muur, zorgt ervoor dat je ook vanuit het bed uitkijkt over de weilanden. De trap naar de eerste verdieping is zo geplaatst dat je direct contact heb met het landschap wanneer men in de ochtend van de trap afloopt. Een totale verbinding van binnen en buiten.

Meer weten
over dit project?
Neem dan persoonlijk contact op met één van onze experts. Zij nemen je graag mee in de verschillende mogelijkheden rondom het realiseren van woningbouwprojecten.
Bel ons direct Bekijk onze contactgegevens