2021
Verbouwing woning ‘Douwlust’
Linschoten
Verbouw

“Een vanzelfsprekende moderne toevoeging op het boerderij erf, alsof het altijd zo geweest is .”

Verbouwing woning ‘Douwlust’

Aan de Engherzandweg op het landgoed Linschoten staat een kleine en oude landelijke woning met bijbehorend boerenerf.  In opdracht van het landgoed heeft Arco Architecten, de woning in ere hersteld, uitgebreid en tevens verduurzaamd. De verzakte aanbouw aan de achterzijde is vervangen door een nieuw volume met een soortgelijke kapvorm en verticale houten delen. Door een glazen verticale strook aan te brengen tussen de bestaande woning en de uitbreiding wordt er duidelijk onderscheid gemaakt tussen bestaand en nieuw. Hierdoor komt de bestaande karakteristieke woning beter tot zijn recht. Verder past het gebruik van verticale houten geveldelen, bij het landelijke karakter van de woning.

Ter plaatse van de begane grondvloer heeft funderingsherstel met inkassing plaats gevonden om verdere verzakking van de woning te voorkomen. Daarnaast zijn de kozijnen vervangen maar terug gebracht conform de oorspronkelijke toestand. Nieuwe vloerverwarming, aanvullende isolatie en dubbel glas zorgen voor een behaaglijk binnenklimaat.  Het totale pakket aan bouwkundige maatregelen heeft er voor gezorgd dat deze landelijke woning geconserveerd blijft en dat de gebruikers weer optimaal kunnen genieten van het wonen op deze plek.

Meer weten
over dit project?
Neem dan persoonlijk contact op met één van onze experts. Zij nemen je graag mee in de verschillende mogelijkheden rondom het realiseren van woningbouwprojecten.
Bel ons direct Bekijk onze contactgegevens