2018
Herbouw boerderij Oudewater
Oudewater
Woningbouw

Bij Arco Architecten streven we er naar om streekgebonden kenmerkende gebouwen zoals een hooiberg in te zetten voor nieuwe doeleinden.

Voor een particuliere opdrachtgever hebben we aan de Oudeweg in Oudewater, een nieuwe woning met bijgebouwen ontworpen. Deze woning is op basis van de uitstraling van de voormalige boerderij op deze locatie ontworpen. In het ontwerp is gezocht naar een contrast tussen traditioneel en modern. De voorzijde richting de straatzijde is traditioneel uitgevoerd met ambachtelijke details terwijl de achterzijde wordt gekenmerkt door een moderne en industriële uitstraling. Door het toe te passen van grote glas vlakken omkaderd door zwart staal wordt het uitzicht over de uiterwaarden gemaximaliseerd, terwijl de locatie haar traditionele karakter behoud. De kozijnen zijn achter de stalen kaders geplaatst waardoor de kaders extra worden benadrukt en geheel slanker oogt. Tevens heeft Arco Architecten een bijbehorende hooiberg gerealiseerd, deze hooiberg met rieten kap is uitgevoerd als serre. De hooiberg kan half open worden gezet door ranke zwarte stalen vouwkozijnen. Bij Arco Architecten streven we er naar om streekgebonden kenmerkende gebouwen zoals een hooiberg in te zetten voor nieuwe doeleinden.

Copyright: Adriaan Verhoeven

 

Meer weten
over dit project?
Neem dan persoonlijk contact op met één van onze experts. Zij nemen je graag mee in de verschillende mogelijkheden rondom het realiseren van renovatieprojecten.