Nieuws
Er wordt op het Landgoed niets verbouwd zonder dat Arco er naar gekeken heeft!

Ik ben nu zo’n 20 jaar rentmeester van het Landgoed Linschoten en werk zeker al 18 jaar daarvan met Jan Schoonderwoerd. Dat komt door een schuur in Oudewater die we zagen staan (De Broedkorf, red.) en ons zeer aansprak. Vanaf dat moment gingen alle verbouwplannen van de opstallen van het landgoed via Arco Architecten. En deze samenwerking bevalt tot op heden uitstekend. Sommige architecten zijn super eigenwijs en drammen hun zin door. De mensen bij Arco zijn genuanceerder, niet star en praktisch ingesteld. Jan, maar ook Adriaan en Henrie zijn gewoon een fijne mensen, dat helpt natuurlijk ook. 

Het mooiste ontwerp vind ik nog altijd de veeschuur van boerderij “Virtus Vincit” aan de Noord Linschoterdijk. Een prachtig visitekaartje voor het landgoed. Als stichting zijn we hier erg blij mee, maar de eigenaar is dat ook en dat is belangrijk! 

De gemeente Montfoort noemt ons Landgoed als referentie voor planvorming in het buitengebied, daar zijn we trots op.

Koen Ottenheym, hoogleraar architectuurgeschiedenis aan de universiteit van Utrecht, becommentarieert de plannen voor het landgoed. Al in het eerste concept zijn deze goed, dat zegt wel wat over het wederzijds begrip tussen Arco en onze stichting!

We hopen onze samenwerking nog minstens een volgende 18 jaar voort te kunnen zetten, proficiat met jullie 40 jarig jubileum!

Paul Kindt – Rentmeester Landgoed Linschoten NVR LPB Sight