Nieuws
‘Jan en Jan zijn een begrip’

Van huis uit ben ik architect, maar tegenwoordig werk ik als directeur van stichting MooiSticht. Dit is een stichting die aan twintig gemeenten welstand- en monumentenadviezen uitbrengt. Daarnaast ben ik gedelegeerde en secretaris van de commissie Nieuwegein c.a. (Oudewater, Lopik, Montfoort, IJsselstein en Nieuwegein). In die hoedanigheden kom ik Jan Kwakernaak en Jan Schoonderwoerd met enige regelmaat tegen bij (voor)overleg op het stadskantoor van
Oudewater. Soms krijgen we ook plannen voorgelegd van Arco in andere gemeenten.

Voor mij zijn ‘Jan en Jan’ een begrip. Volgens goed Oudewaters gebruik heb ik hen beiden (om ze te onderscheiden) een bijnaam gegeven. Die ga ik hier natuurlijk niet verklappen. Omdat zij als architecten graag iets moois willen maken en ik als vertegenwoordiger van de commissie ruimtelijke kwaliteit als taak heb om mooie plannen te bevorderen, merk je tijdens een overleg dat je op dezelfde golflengte zit. Beiden zijn enthousiast en betrokken. Ik kan ook met beiden goed communiceren. Ze hebben gevoel voor de omgeving waar gebouwd gaat worden maar staan ook open voor meedenkende opmerkingen of zelfs soms kritiek. In ieder geval komen we er (bijna) altijd uit met elkaar. En dat is een prettig gegeven. 

Gefeliciteerd met de veertig jaar!

Anthony Tom – Directeur Stichting MooiStichT

Meer
nieuws